Ekonomistu darba vizīte Grieķijā

No 2017. gada 18. līdz 22. oktobrim apvienības biedri darba vizītē viesojās Grieķijā, kur tikās ar Grieķijas politisko, ekonomisko un finanšu jomu pārstāvjiem, piemēram, Niks Vucis (Nikos Voutsis, Grieķijas Parlamenta prezidents) Janis Sturnaras (Yannis Stournaras, Grieķijas Nacionālās bankas prezidents), Evangels Venizels (Evangelos Venizelos, Grieķijas parlamenta deputāts, kas politiskās karjeras laikā ieņēmis dažādu nozaru ministru posteņus), Georgs Papandreu (George Papandreou, Grieķijas premjerministrs 2009. -2011. gadā) un Teodors Pangals (Theodoros Pangalos, bijušais premjerministra vietnieks un ārlietu ministrs).

Tikšanās laikā Latvijas ekonomisti interesējās par Grieķijas ekonomiku, valsts izkļūšanu no krīzes, kā arī aizdevuma programmas kritēriju izpildi. Sarunās tika skartas eiro zonas aktualitātes, Grieķijas reformas nodokļu un darba tirgus sakārtošanā, Eiropas Savienības nākotnes jautājumi un ekonomikas ilgtspējīga attīstība. Diskusiju laikā tika mēģināts rast atbildes par Grieķijas ekonomiskās krīzes cēloņiem.

Latvijas pārstāvji atzinīgi novērtēja grieķu puses atsaucību un viesmīlīgo uzņemšanu, un aicināja grieķu puses pārstāvjus apmeklēt Latviju nākamgad uz Latvijas 100gades svinībām.